3 grudnia 2015 r. w Zespole Szkół Rolniczych w Prudniku odbył się konkurs kulinarny


Organizatorem konkursu była Krajowa Federacja Hodowców Drobiu i Producentów Jaj w Toruniu oraz Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie. Spotkanie miało na celu promocję potraw z drobiu, nabywanie umiejętności przygotowania dań z różnych elementów tuszy drobiowej i miodu oraz rozwijanie kreatywności w ich serwowaniu.

Przewodniczącym jury był Waldemar Załuski.

Naszą szkołę reprezentowały uczennice kl. II G Agata Bienias i Joanna Dziki z opiekunem Elżbietą Juszczak. Konkurs został przeprowadzony na zasadach „Black Box”. Dziewczyny wylosowały: podudzia z kurczaka, boczek. seler naciowy, grejpfruta, soję, marchew i jabłko. Mogły dobrać ze stanowiska roboczego dodatki. Po krótkiej jednorazowej konsultacji z opiekunem wykonały: kurczaka z boczkiem w zalewie musztardowo-miodowej, puree z soi i ziół, duszonego selera naciowego oraz surówkę z marchwi i jabłka.

Nasze uczennice zajęły II miejsce. Gratulacje!!!

Źródło: Materiał nadesłany na kontakt@twojeglubczyce.pl

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Please enter your comment!
Wprowadź swoje imię

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczyć spam. Dowiedz się więcej jak przetwarzane są dane komentarzy.