3 grudnia 2015 r. w Zespole Szk贸艂 Rolniczych w Prudniku odby艂 si臋 konkurs kulinarny


Organizatorem konkursu by艂a Krajowa Federacja Hodowc贸w Drobiu i Producent贸w Jaj w Toruniu oraz Opolski O艣rodek Doradztwa Rolniczego w 艁osiowie. Spotkanie mia艂o na celu promocj臋 potraw z drobiu, nabywanie umiej臋tno艣ci przygotowania da艅 z r贸偶nych element贸w tuszy drobiowej i miodu oraz rozwijanie kreatywno艣ci w ich serwowaniu.

Przewodnicz膮cym jury by艂 Waldemar Za艂uski.

Nasz膮 szko艂臋 reprezentowa艂y uczennice kl. II G Agata Bienias i Joanna Dziki z opiekunem El偶biet膮 Juszczak. Konkurs zosta艂 przeprowadzony na zasadach 鈥濨lack Box鈥. Dziewczyny wylosowa艂y: podudzia z kurczaka, boczek. seler naciowy, grejpfruta, soj臋, marchew i jab艂ko. Mog艂y dobra膰 ze stanowiska roboczego dodatki. Po kr贸tkiej jednorazowej konsultacji z opiekunem wykona艂y: kurczaka z boczkiem w zalewie musztardowo-miodowej, puree z soi i zi贸艂, duszonego selera naciowego oraz sur贸wk臋 z marchwi i jab艂ka.

Nasze uczennice zaj臋艂y II miejsce. Gratulacje!!!

殴r贸d艂o: Materia艂 nades艂any na kontakt@twojeglubczyce.pl

ZOSTAW ODPOWIED殴

Please enter your comment!
Wprowad藕 swoje imi臋

Witryna wykorzystuje Akismet, aby ograniczy膰 spam. Dowiedz si臋 wi臋cej jak przetwarzane s膮 dane komentarzy.